Известие

Collapse
No announcement yet.

горивно-обемен индикатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• горивно-обемен индикатор

* незнам дали точно така се нарича !
    Карам си по магистралата .. имам гориво малко над половината и отведнъж започва да ми пада стрелката .. и след 2 км лампата светна.
    Спирам отварям капака .. няма и следа от бензин ... душа насам натам .. няма нищо. Затварям капака, давам контакт и паля ...
    всичко си е ок. отново ми показва, че съм над 1/2 и това беше реалното количество. Невероятен феномен .. на какво може да се дължи това ? за втори път ми се случи това ...
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Доколкото знам нивото на бензина се мери с поплавък и за да отчита точно трябва колата да е в хоризонтално положение. При мен сякаш е в задната част на резервоара, защото понякога като съм в наклон спускащ се надолу ми светва лампичката въпреки, че имам бензин горе долу на 1/3 от резервоара. Не знам дали при теб е от това, но все пак го имай в предвид.
    Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Comment

Re: горивно-обемен индикатор

Първоначално публикувано от flipz
      * незнам дали точно така се нарича !
      Карам си по магистралата .. имам гориво малко над половината и отведнъж започва да ми пада стрелката .. и след 2 км лампата светна.
      Спирам отварям капака .. няма и следа от бензин ... душа насам натам .. няма нищо. Затварям капака, давам контакт и паля ...
      всичко си е ок. отново ми показва, че съм над 1/2 и това беше реалното количество. Невероятен феномен .. на какво може да се дължи това ? за втори път ми се случи това ...
      На тези коли това си им е детска болест не се плаши ако знаеш колко ти харчи не се притеснявай
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

* благодаря много колеги за отговорите.
        Не е от наклона това го имам предвид колкото и да е все пак съм инженер .. не автомобителн, но .. принципното устройство е ясно.

благодаря спец. и на Mury защото ме успокой, че няма дефект.

харчи ми смесено 7 без да я гоня с климатика. 2,8-3,3 обороти.
        Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Абе хора я кажете що за тъп проблем е това, че ми писна вече втора кола да ми го прави този номер. На старата Delta го правеше по същия начин този мизерен проблем. Стрелката играе кючек на таблото когато и както и падне и най-вече ако друсне колата на някоя дупка, а това за жалост е почти на всеки километър. На старата кола какво ли не правих - смених поплавък, отварях таблото... нищо! Пак продължи да си прави същите мизерийки и сега се чудя дали да сменям пак поплавък и дали ще има резултат. Вие какво мислите? Кабелите ли правят проблем някъде? Иначе поплавъка си отчита вярно през повечето време. Само като тръгна по паваж и дупки започва да прави мизерии и кофтито е че дори и след това няколко километра продължава да си прави каквото иска.

Comment

па тва си е прословутото италиянско чувство за хумор
            alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

по принцип при около 7л.си в режим на резерва но при неравни терени ми е присветвало на моменти и при12-13л.но при тебе явно става въпрос за неправилно отмерване.пробвай отново

Comment

няма италиянска кола, която да и е верен бензиномера... тва е... оня ден взех една крома... с 20 кила в резервоара стрелката и не мърда....
                Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

Така е на мойта със светеща лампа отивам,наливам догоре и повече от 45 л.никога не съм наливал а резервоара е 61

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

нее ли 52?

Comment

Първоначално публикувано от galinves71
                      нее ли 52?
                      На Куве и ТИ е по 61

Comment

Хора аз сериозно ви питам. Не ми приказвайте глупости. Някой от София има ли здрав поплавък да пробваме да видим дали ще се оправи проблема, че да знам дали да си търся нов? Супер дразнещо е това, а тези тъпи поплавъци са измислени супер кухо! По-добре си карайте колите с повече бензин в резервоара а не с 5-6 литра, че от това застояване на дъното на поплавъка след като напълните рязко резервоара може да си прецакате машинката. При моя случай май е така. Не знам колко време е висяла колата в автокъщата от която я взех, но месец след това почна да ми прави тази мизерия, а преди това е киснала на витрината с 2 литра в резервоара.

Comment

..

Първоначално публикувано от Sraaaaa
                          Хора аз сериозно ви питам. Не ми приказвайте глупости. Някой от София има ли здрав поплавък да пробваме да видим дали ще се оправи проблема, че да знам дали да си търся нов? Супер дразнещо е това, а тези тъпи поплавъци са измислени супер кухо! По-добре си карайте колите с повече бензин в резервоара а не с 5-6 литра, че от това застояване на дъното на поплавъка след като напълните рязко резервоара може да си прецакате машинката. При моя случай май е така. Не знам колко време е висяла колата в автокъщата от която я взех, но месец след това почна да ми прави тази мизерия, а преди това е киснала на витрината с 2 литра в резервоара.
                          Еми никой не ти приказва глупости , просто вси4ки го имаме тоя проблем и никой не го е решил
                          BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

а и никой никога няма да реши... така е с 'талянките... всички без изключение...
                            Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

Първоначално публикувано от Sraaaaa
                              стига глупости а колега,лодките като стоят поцяла зима на брега през лятото да не прехвърчат в морето

Comment

Working...
                              X